L’Aleixar participarà en les jornades de promoció de patrimoni, cultura i vi, “Divendres DiVins”

26/06/2024 Actualitat

L’Aleixar participarà en les jornades de promoció de patrimoni, cultura i vi, “Divendres DiVins”

El proper divendres 12 de juliol a les 19h, l’Aleixar acollirà les jornades de promoció "Divendres DiVins", organitzades pels Serveis Territorials conjuntament amb les set Denominacions d’Origen de la demarcació de Tarragona.

 

Es tracta d’un projecte que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb aquestes D.O. (Tarragona, Penedès, Conca de Barberà, Catalunya, Terra Alta, Montsant i Priorat), i també amb set propostes artístiques de les nostres contrades. La D.O. a la qual representarà l’Aleixar serà la D.O. Tarragona.

 

L’objectiu principal és potenciar tres elements culturals clau de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant l’estiu: els espais patrimonials, els vins de les diverses denominacions d’origen i l’avellana de Reus. També es destacaran els creadors del territori (arts en viu i literatura) que oferiran una selecció del seu treball, en molts casos pensat específicament per a aquest cicle dels Divendres DiVins.

 

En aquest projecte hi intervenen:

 

- Els Serveis Territorials de Cultura organitzen i coordinen tots els actes i assumeixen el cost dels artistes que intervenen.

- Les D.O. fan l’aportació dels vins que volen presentar i durant l’acte, un enòleg de la DO explica breument les característiques del vi que presenten.

- La D.O. Avellana de Reus aporta una mostra de les seves avellanes que es poden tastar durant l’acte.

- Els Serveis Territorials d’Acció Climàtica intervenen en tot el suport logístic i de contactes amb les D.O. i cellers implicats i disseny cartells difusió.

 

L’acte donarà el tret de sortida a les 19h, amb una visita guiada de l’espai patrimonial a càrrec de Fina Anglès, seguit d’unes petites intervencions institucionals per part de la D.O. Tarragona, per acabar finalment amb un petit maridatge i tast de vins i d’avellana DOP Reus acompanyat de la música del Keep Calm Trio.

 

Podeu trobar més informació sobre el cicle Divendres DiVins aquí i reservar ja les vostres entrades per l’acte a l’Aleixar aquí. Us hi esperem!

Menu

Menú principal