Grallers de l'Aleixar 

El Grup de Grallers es va fundar de manera simultànea amb els Gegants de la Vila i, actualment i està inclòs; tot i que pot tambè fer altres actuacions, tenen preferència les sortides dels Gegants de la Vila. 


Per contactar amb el grup, podeu enviar un E-mail Engelbert o bé enviar una carta a Grallers de l'Aleixar, Carrer Pont de l'Abadia núm 3, L'Aleixar - 43381 (Baix Camp), TARRAGONA o bé trucar al (977) 81 51 48 [Engelbert]  El grup disposa de tres actuacions subvencionades a través de la Diputació de Tarragona, més informació al catàleg de la Diputació. 

 

Escola de grallers

Al principi es van fer algunes classes de prova on assistiren nombrosos joves de la vila i, encara que després alguns ho van deixar, es va poguer fundar un grup que es composà inicialment per cinc graller i dos timbalers. Durant el primer curs (95/96) el Carles de Montbrió va ensenyar als grallers i l'Albert de Reus, als timbalers. 

La temporada 96/97, de l'escola s'encuiden el Mia i el Marc dels timbalers i l'Engelbert de les gralles, els tres de l'Aleixar, i està apunt una nova fornació composta per cinc grallers i dues caixes; però degut a problemes diversos, el grup no es consolida. Un altre grup de més joves, han començat a la caixa i esperem ben aviat que surtin al carrer. 

A finals de 1997 es començà  un nou curs de gralles amb 4 o 5 persones de la vila que s'han engrescat. Es continuarà amb un segon curs pels grallers/gralleres que han començat a sonar aquest any i es continuarà també amb els cursos de caixa. 

Durant la temporada 98/99 es porten a terme dos cursos de gralla pero actualment la cosa esta una mica aturada. 
  


Membres actuals

Membres des de novembre de 1995 fins al dia d'avui: Manel C., Magda S., Gerard S. i Engelbert S. a les gralles i Marc C. i Mia M. a les caixes. L'estiu de l'any 1997 han començat a sonar amb els grallers de l'Aleixar Francesc M., Josep A., Mariona S., Marta Ll. i Agnès D. a les gralles i Concepció S. i Noemí S. a les caixes. 

Durant la temporada 98/99 han començat a sonar d'una banda Laia, Raquel i Ruth i de l'altra, Coia, Mari i Rosa. 

 


Repertori

Peces que es toquen actualment:
Gener
Ballet de deu
Vals Jota
Vals de Lourdes
Valset Valencià
Falcons de Vilafranca
Febrer
La manta al coll
Toc de vermut
Festa major
Marxa d'en Serra
L' "Amigo"
Matinades
Pilar caminant
Els plens
Vilanova
Altres: pupurris diversos i cançons de xaranga (lu paquitu xuxulateru, el passiu bé, el senyor Ramon, lu tractor groc, i moltes altres).
Valset Solemne dels Gegants de l'Aleixar


Totes les peces son tocades a dues veus i algunes amb guarniments. 

 

Totes les peces son tocades a dues veus i algunes amb guarniments. 

 

                               Pujar

Menu

Menú principal