Colla Gegantera de l'Aleixar

gegans_i_pobleTot va començar...

La construcció dels gegants era una idea que des de feia temps rondava pel cap d'alguns aleixarencs, finalment es va dur a terme gràcies a l'escultor Josep Llusà (desgraciadament ja mort) i a un suport o junta directiva que es va crear per a formar tota la infraestructura i dur la qüestió econòmica. Aquesta junta agraeix la col·laboració de la gent de la vila que va participar ajudant o econòmicament el la creació del gegants. 

La Colla Gegantera de l'Aleixar, es va fundar el novembre de 1995. Des del primer dia, incorporà grup de Grallers propi format per gent de la vila. 

Disposa de una parella de gegants, el Martí i la Regina, i molt aviat tindrà un drac. 

Per contactar amb el grup, podeu enviar una carta a Colla Gegantera de l'Aleixar, carrer pont de l'abadia núm 3, L'Aleixar - 43381 (Baix Camp), TARRAGONA 

El grup disposa de tres actuacions subvencionades a través de la Diputació de Tarragona, més informació al catàleg de la Diputació. 

La parella de gegants de la vila de l'Aleixar porten funcionant des del novembre de 1995, s'estrenaren oficialment per la festa major de Sant Martí i foren batejats el dia 31 de desembre de 1995 i que van ser apadrinats pels gegants de la vila de Riudoms i de Reus i que també hi foren presents els de les Borjes del Camp.

 

Els precedents de gegants a la vila:

gegants_anteriorsA l'escola hi havien hagut una parella de gegants feta pels mateixos nens, em sembla recordar que es van fer en el període en que hi havia un tal "Albert" de professot pero no en recordo l'any. 

El cas és que els gegants eren un alicient de l'escola i, encara que no fossin res de l'altre mon, la canalla s'ho passava pipa arreglant-los i fent cercaviles pel poble. 


S'en conserven només fotografies perqué desgraciadament es van cremar, en el mateix porxo de l'escola, en un clar acte de vandalisme de nose sap qui, encara que és de suposar que el jovent hi va tenir força a veure. 

Es va cremar també la "Mulassa", també molt apreciada per la gent del poble. 

 


 


 
 

 


Per contactar amb el grup, podeu enviar una carta a: 

Colla Gegantera de l'Aleixar, Carrer Pont de l'Abadia núm 3, L'Aleixar - (Baix Camp), 43381 
  
  

o bé trucar al (977) 81 55 32 [Coia]

 

Pujar

Menu

Menú principal