Celebrem una Santíssima Trinitat carregada d’activitats

30/05/2024 Actualitat

Celebrem una Santíssima Trinitat carregada d’activitats

Del 23 al 27 de maig, el nostre poble ha viscut una nova edició de la festa de la Santíssima Trinitat, una celebració que, any rere any, reafirma la nostra identitat cultural i tradicional. Aquest esdeveniment, marcat per un programa variat i intens, ha tornat a ser un punt de trobada per a tots els vilatans i visitants, que han gaudit d'una àmplia gamma d'activitats.

 

La festivitat va començar el 23 de maig amb una tarda de cinema a la Sala de la Societat, on es va projectar la pel·lícula “Un cel de plom!” organitzada per la Taula per la Igualtat de l’Aleixar. L'endemà, el 24 de maig, es va donar el tret de sortida oficial a la festa amb el tradicional repic de campanes al nostre campanar. Aquest símbol de la nostra tradició va ressonar arreu del poble, anunciant l’inici dels actes centrals de la celebració.

 

Un dels moments més esperats va arribar aquell mateix dia amb el Napet Pintxo. Aquest any, nou entitats del poble van preparar tapes delicioses que els assistents van poder degustar i votar. La obertura d’aquest esperat esdeveniment la va fer el nostre alcalde Pitu Biosca, juntament amb el President de la Cambra de Comerç de Reus, el Sr. Mario Basora. La Plaça de la Vila es va omplir de gent gaudint d’aquest festival gastronòmic, mentre el grup de Tiger Kowalski va oferir un concert amb una gran varietat de temes, aportant un ambient festiu i animat a la vetllada.

 

El dia següent, 25 de maig, va començar amb una missa en honor a Sant Antoni de Pàdua, amb la presència musical de Jesús Moreno Ribot a l’orgue. Aquest acte va ser seguit pel tradicional vermut a la Plaça de la Vila, on el grup Los Ritmo de Rumba hi va posar per segon any la banda sonora amb la seva animada música.

 

A la tarda, el Consell Esportiu del Baix Camp va organitzar una activitat esportiva per als joves al Pati de les Escoles. Després, un passacarrers va recórrer els carrers del poble, creant una atmosfera de festa i comunitat. La jornada va culminar amb un Sopar Popular a la Pista Poliesportiva, organitzat per La Colla de Joves, seguit d'una sessió de DJ’s Boonkers que va fer ballar tothom fins ben entrada la nit.

 

El diumenge 26 de maig, petits i grans van participar en el 2n Circuit d’Orientació organitzat pel Club Excursionista de l’Aleixar. Aquesta activitat va oferir una oportunitat perquè tothom explorés el poble d'una manera divertida i interactiva. A continuació, es va dur a terme la veneració de la relíquia de Santa Fímbria. I seguidament, la ballada infantil del grup de danses de l’Aleixar, acompanyats pels gegants Martí i Regina, va omplir la Plaça de la Vila d’alegria i tradició.

 

Aquella mateixa tarda, joves i veterans van despenjar les botes de futbol ja que es va celebrar el clàssic partit al camp de futbol de Sant Antoni, on l’equip dels veterans es va alçar amb la victòria amb un 3 a 2. La jornada va concloure amb una actuació d’Àngel Miralles a la Sala de la Societat, qui amb el seu humor i imitació del geni Eugenio, va oferir un espectacle ple de rialles i bons moments. I el dilluns 27 de maig, l’equip benjamí aleví de l’Aleixar va disputar el derbi contra el Vilaplana, oferint un partit emocionant de la mà dels participants de la Olimpíada Escolar que va captivar tots els assistents i va posar punt i final a la festa. La jornada va concloure amb un empat 6 a 6, tancant així la festa amb una mica d’esport.

 

La festa de la Santíssima Trinitat d’aquest any ha estat un èxit rotund gràcies a la participació activa de tots els assistents i a l’esforç de les entitats locals. A tots ells, volem expressar el nostre més sincer agraïment per fer possible aquesta celebració que ens uneix i ens enriqueix com a poble. Gràcies a tots per mantenir viva la nostra cultura i tradicions, i per contribuir a l’èxit d’aquesta festa que esperem amb il·lusió cada any!

Menu

Menú principal