Viladrau i l'Aleixar culminen l'Agermanament durant la Festa Major en honor de Sant Martí

13/11/2022

Viladrau i l'Aleixar culminen l'Agermanament durant la Festa Major en honor de Sant Martí

L'Ajuntament i el poble de l'Aleixar volien estar a l'altura de la cordialitat demostrada pel municipi de Viladrau durant la primera part de l'agermanament entre els dos pobles, que es va celebrar el passat 5 de novembre en aquell municipi osonenc. És per això que tothom es va esforçar al màxim i que la Festa Major, ja molt lluïda habitualment, enguany ho hagi sigut encara més. 

 

L'alcaldessa de Viladrau, Noemi Bastias, va arribar cap a les dotze del migdia a la plaça de la Vila on va ser rebuda per l'alcalde, Toni Abelló. L'acompanyaven els regidors viladrauencs Albert Bosch i Joan Mercé, aquest últim impulsor d'una ruta literària inspirada en l'escriptor Marià Manent i Cisa, l'obra del qual és el fil conductor d'aquest agermanament. 

 

A la plaça, l'alcaldessa va ser rebuda i va saludar als regidors i regidores aleixarencs Toni Vernet, Bet Castell, Beatriu Rius, Pitu Biosca, Marta Llauradó i Pep Anglès. També va saludar a Fina Anglès, estudiosa de l'obra de Manent i promotora de la ruta pictòrico literària Mir-Manent i a les filles i a la jove de Marià Manent, Roser, Maria, Fina i Teresa, respectivament. Els capgrossos i els gegants de l'Aleixar, Martí, Regina i Blai ja feia estona que eren plantats presidint la plaça, a la que poc a poc hi anava arribant més gent.  

 

Un cop fetes aquestes primeres salutacions, el Consistori aleixarenc, la família Manent, Fina Anglès i els regidors i l'alcaldessa de Viladrau van pujar a la sala de plens de l'Ajuntament de l'Aleixar, on l'alcaldessa va signar el llibre d'or del municipi. 

 

A continuació, l'acte es va traslladar a l'església de Sant Martí Bisbe on van prendre la paraula Fina Anglès, l'alcaldessa Bastias i l'alcalde. Toni Abelló va agrair a la parròquia poder celebrar la signatura de l'agermanament en aquest recinte, va donar les gràcies a l'AMPA i a l'escola Teresa Salvat Llauradó per la seva col·laboració en els recitals de poesia de Manent que s'havien fet el dia anterior durant la xerrada que va oferir Fina Anglès a la Societat i també va agrair a les entitats aleixarenques i a la Comissió de Festes la seva col·laboració tant en l'agermanament com en tota la Festa Major, que novament va recordar és sobretot la suma de molts esforços. 

 

Acte seguit, l'alcadessa Noemi Bastias i l'alcalde Abelló van signar el protocol que agermana als dos municipis, un document idèntic al que s'havia signat a Viladrau. A l'Aleixar els alcaldes van signar aquest document amb el bolígraf que habitualment utilitzava Marià Manent, un estri que va aportar la família moments abans de la signatura per tal de donar a l'acte encara més significació i simbolisme. 

 

A continuació, la comitiva va dirigir-se a la pujada que hi ha per accedir a la pista poliesportiva on els esperaven els gegants i on es va descobrir i inaugurar un padró amb la llegenda esculpida en pedra 'L'Aleixar (Baix Camp) agermanat amb Viladrau (Osona) per la prosa i la poesia de Marià Manent (1898-1988). L'Aleixar, 12 de novembre de 2022' i amb els escuts d'ambdós municipis.

 

Els gegants, i els músics que els acompanyen, un cop finalitzat aquest acte van obrir camí a la comitiva que, passant pel carrer Marià Manent, va travessar la carretera, va passar per davant la placa que deixa constància de l'agermanament i va dirigir-se novament a la plaça de la Vila, on els dansaires, tant els infantils com els joves ja s'havien vestit per a l'ocasió. 

 

El Martí, la Regina i el bastoner Blai van fer els seus últims balls mentre la gent formava rotllana a la plaça. Poc després, l'alcaldessa i tota la comitiva van pujar al balcó de l'Ajuntament, lloc des d'on, amb el permís dels gegants, van presidir l'espectacle que van oferis les i els dansaires. 

 

Finalment, i un cop acabades les danses, la comitiva també va visitar l'espai Mir-Manent on la seva promotora, Fina Anglès, els va mostrar la sala, de reduïdes dimensions, que és el centre neuràlgic de la ruta que desde l'any 2006 l'Aleixar organitza entorn les figures del pintor Joaquim Mir i de l'escriptor Marià Manent i Cisa.  

Menu

Menú principal