L’Aleixar tanca la Festa Major amb una bona participació tot i la COVID 19

08/06/2020

L’Aleixar tanca la Festa Major amb una bona participació tot i la COVID 19

 

La Festa Major de l’Aleixar ha sortejat la pluja i la COVID 19 i ha aconseguit retornar els aleixarencs i aleixarenques al carrer més enllà dels trasllats per treballar o comprar. No ha estat fàcil programar els actes festius i lúdics amb les condicions i les restriccions del desconfinament, però així i tot la bona participació i el bon ambient han permès gaudir d’una Festa Major diferent i limitada.

La Festa Major de l’Aleixar va arrencar amb força divendres, 5 de juny, quan 43 persones, entre grans i petits, van participar en la neteja de la riera, una activitat que va coincidir amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i que s’inscrivia dins la iniciativa europea Let’s Clean Up Europe. Els aleixarencs i aleixarenques es van distribuir per la riera per grups i van recollir un gruix important de residus, sobretot plàstics.

Una mica més tard,es va celebrar la Napet Pintxo. A diferència d’altres anys, en què es feia a la plaça de la Vila per degustar les tapes elaborades per les entitats del poble, la COVID 19 va obligar a fer aquesta edició itinerant. Així, s'han recorregut els diversos comerços i bars del nostre poble per degustar les seves propostes gastronòmiques.Va ser una manera de donar-los suport, ja que els petits negocis locals donen vida al nostre poble.

Aquesta excepcional ruta de tapes ens va portar a la terrassa instal·lada a la plaça de la Vila, a la que hi havia a la carretera o a la de les piscines, per celebrar amb familiars i amics una Napet Pintxo diferent però igual de saborosa!

Dissabte i diumenge

El gruix de la programació va tenir lloc el dissabte, 6 de juny. Primer,  amb l’actuació DEs-COR-fi-NATS de les companyies “Somriures Nòmades” i “Circus Family” a la pista, on s’hi van aplegar més d’un centenar de persones distribuïdes per l’espai dins de rodones dibuixades al terra amb guix. Les persones assistents van aportar menjar com a “preu” per l’entrada, i van participar en un espectacle de música i circ que ha viatjat arreu del món per fer somriure a tothom.

Després, la proposta lúdica del dissabte va continuar a les 10 de la nit, amb el primer autocinema que s’ha fet mai a l’Aleixar. Una quarantena de vehicles van desplaçar-se fins al camp de futbol per gaudir de la pel·lícula “Enigma” sobre l’espionatge en la Segona Guerra Mundial i el desxiframent de codis secrets.

Diumenge, 7 de juny, es va celebrar l’ofici religiós en honor de la Santa Fímbria de la Túnica del Salvador, tot i que no es va poder gaudir de l’acompanyament musical de l’organista Josep M Mas Bonet. En acabar la missa es va beneir l’aigua i es va venerar la relíquia a la seva capella, sense tocar-la ni besar-la com es feia tradicionalment.

En acabar la missa, la trobada a la plaça de la Vila es va veure animada amb l’arribada  de la comitiva d’aleixarencs que havien sortit en moto fins a les Muntanyes de Prades, i que van arribar al poble a l’hora del vermut.

El vermut estava organitzat per la Colla de Joves i tenia l’objectiu  d’enregistrar imatges per elaborar un vídeo commemoratiu de la festa. Per això van organitzar un dispositiu encapçalat per un vehicle decorat com un vaixell pirata seguit d’una pick-up equipada amb càmera per enregistrar les imatges. Aquesta comitiva ha recorregut els diversos carrers del poble i esperem que hagin aconseguit prou material per muntar el vídeo commemoratiu d’aquesta festa major singular.

Per acabar, l’Ajuntament de l’Aleixar vol agrair la implicació de les entitats que han fer possible la Festa Major, i a tots els aleixarencs i aleixarenques la seva participació en les diverses activitats i iniciatives, malgrat les limitacions per la situació que vivim.

 

Menu

Menú principal